Festa major de Sant Quintí de Mediona 2012

Carta a la meva estimada FESTA MAJOR,

Ja ha passat un any des de que et vaig veure per primera vegada, te’n recordes d’aquell dia? Estava molt nerviós, no era la primera vegada que actuava davant de tanta gent ni del poble Quintinenc, però si en la teva gran festa, on tantes altres colles porten molts anys mostrant els seus balls i les seves millors gales. Saps que tenia moltes ganes d’actuar i demostrar a la gent del que sóc capaç, però sobretot tenia ganes de fer-los gaudir, perquè durant la teva festa s’han de deixar de banda els problemes, la crisis i tantes altres coses que estan passant en l’actualitat en aquest món. Durant aquells dies, els Quintinencs i Quintinenques només pensem en tu, en la teva bellesa i en la teva alegria.

Vull explicar-te, que he tingut un any molt mogut, i mai millor dit… he estat a les festes de la Mercè de Barcelona acompanyat dels Grallers de Sant Quintí, a les festes de la Tardor de Lleida, a la III Bestiolada Infernal de Sant Pau d’Ordal, a la III Mostra de grups folklòrics de Sant Climent de Llobregat, a la XVa Mostra de Bestiari festiu de Ploma de Vilafranca del Penedès, al Fabulari d’Hospitalet de Llobregat, a les festes de Sant Isidre de Masquefa, al II As de rePIQUES de  Vilassar de Mar, a la festa major de Sant Cugat del Vallès, al 4r Festival d’enceses del Bestiari d’Artesa de Lleida, a la festa major de Les Gunyoles i fins i tot, vaig anar a la XIII Trobada de bèsties de foc de Castelló de la Plana. M’han convidat a moltes altres poblacions, però per diversos motius no m’ha estat possible assistir-hi. Com veus, he estat molt poc per la vila de Sant Quintí. Durant tots aquests mesos i en totes aquestes sortides, m’he estat preparant i intentant arribar a la teva festa amb una grandíssima actuació, tu ets el més important i et mereixes el millor. Fins i tot, he guanyat el 3r premi en el Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya, espero no decebre’t, ni tampoc als molts Quintinencs i Quintinenques que ja m’esperen.

M’acomiado dient-te, que ens tornem a veure d’aquí uns dies per segon any consecutiu i espero que siguin per molts més, ja espero impacient, la teva rebuda, la teva olor a pólvora que tant m’agrada, la teva música, els teus balls i com no, l’alegria i il·lusió que reflecteixes en la cara dels infants i de tota la resta de vilatans de Sant Quintí.

 

Salut i força foc! Fins molt aviat Festa Major!

 


 

Programació de FESTA MAJOR dels dies:  dissabte 18 d’agost i diumenge 19 d’agost

DISSABTE 18 D’AGOST
A 2/4 de 7 de la tarda, a l’Avinguda Montserrat

Tradicional rebuda de convidats i amics

A les 7 de la tarda, a l’Avinguda Montserrat
INICI DE LA CERCAVILA amb els grups folklòrics locals

Drac Quintifoc, Ferafoc, Grallers, Ball de Diables, Ball d’en Serrallonga, Gegants, Capgrossos, Bastoners, Panderetes, Ball de Gitanes, SQàndol, els Falcons de Vilafranca i Xaranga de Riola.

En arribar a la plaça de l’Església
PREGÓ DE FESTA MAJOR
a càrrec dels veïns LACQ-QUINTINENCS

A continuació, a la plaça
ACTUACIÓ DELS GRUPS FOLKLÒRICS

Notes: El Ball de Gitanes farà un magnífic sorteig durant la seva actuació
Després de l’actuació dels Falcons, bateig de la restauració dels Gegants

DIUMENGE 19 D’AGOST
A les 8 del matí, pels carrers de la vila

CERCAVILA I MATINADES amb els grups folklòrics locals

A les 12 del migdia, a la Plaça de l’Església

DEMOSTRACIÓ FOLKLÒRICA

A les 7 de la tarda, a la Plaça de l’Església
Actuació del DRAC MISERACH DE SANT PAU D’ORDAL, convidat per la Colla Ferafoc i a continuació, INICI DE CERCAVILA de tots els grups

A continuació, al passeig de les Deus
ACTUACIÓ FINAL I CONJUNTA de les colles

 


Vídeo de l’actuació del Ferafoc a la FESTA MAJOR 2011

This movie requires Flash Player 9

Aquesta entrada ha esta publicada en Festa major. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *