Festa major de Sant Quintí de Mediona 2012

Sant Quintí de Mediona celebra la Festa Major d’estiu en honor a Sant Quintí, Sant Justí i la Mare de Déu de les Neus.

Són dies de celebració on grans i petits s’ho passen d’allò més bé amb un gruix de programació festiva (correfoc, havaneres, cercavila, futbol, ball, concert, espectacle infantil, sardanes, cartell de focs…).

La Festa Major de Sant Quintí, obeeix, com en la resta de poblacions de Catalunya, a una necessitat de la gent de reunir-se, com a mínim una vegada a l’any, per poder expressar els seus sentiments amb tota plenitud. Els seus orígens és remunten a llunyanes èpoques en què la població celebrava la festa en acció de gràcies d’haver pogut fer la collita satisfactòriament. Per aquest motiu, entre la fi de les tasques de la sega i de la llaurada i l’inici de la veremada, moltes de les festes majors del Penedès es fan durant els mesos d’agost i setembre, un període de temps en què les obligacions laborals queden en suspens i, a manera de ritual, representa el triomf de la col·lectivitat en la seva lluita per vèncer les dificultats que contínuament l’aborden.

La Festa Major de Sant Quintí de Mediona està dedicada a la Mare de Déu de les Neus, però també a Sant Justí i a Sant Quintí. La festa sempre es celebra el cap de setmana següent al 15 d’agost, diada de la Mare de Déu de l’Assumpció. La Missa en honor a la patrona de la vila es celebra el dilluns de la Festa Major, l’endemà del diumenge següent al dia 15 d’agost.

 

Vídeo de l’actuació del Ferafoc durant la cercavila d’aquest any

This movie requires Flash Player 9

Aquesta entrada ha esta publicada en Festa major. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *