Les bèsties de foc es fan seus els carrers i places de la Geltrú

Tomb de FocAmb les bèsties de foc convidades que van acompanyar el Drac de la Geltrú, dissabte a la nit es va celebrar el tradicional Tomb de Foc per carrers i places de la Geltrú. Aquest és un dels actes més tradicionals inclosos dins la Festa Major d’aquest barri. En aquesta ocasió el Drac de la Geltrú i el Barrina, el Drac petit de la Geltrú, van estar acompanyats pel Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, la Víbria jove d’Igualada i la Virgília de Torredembarra.

A les 21 h es van obrir les portes del Castell de la Geltrú i es van poder veure totes les bèsties participants. Passades les 10 de la nit, es va iniciar l’espectacle infernal amb el Cabró, la Malèfica i altres personatges a les escales del Castell de Geltrú. L’espectacle infernal escenifica la lluita entre el bé i el mal.

Seguidament, totes les bèsties van sortir del Castell de la Geltrú i, acompanyades dels respectius grups de tabalers, i acompanyats pel grup Taboo!, van iniciar un recorregut pels carrers del barri. A la plaça de l’Assumpció hi va haver, com és habitual, un sostre de foc, i durant el recorregut també hi va haver diversos punts de foc. L’encesa conjunta de les colles i fi de festa pirotècnic es va desenvolupar a la plaça de l’Associació dels Alumnes Obrers, davant del Centre Cívic La Geltrú.

Demà dimarts, és prevista la lectura del pregó, a les 19.30 h al pati del Castell.També hi haurà una vetllada musical. Dimecres hi haurà concurs de botifarra, tarda per als nens i nenes, i nit amb àudiovisual i folk. Dijous és el dia de vigília i se celebren els tradicionals sopars a la fresca, a més d’una actuació dels Bordegassos.

I divendres 15 d’agost, dia de Santa Maria, les matinades ompliran els carrers de bon matí. Els tabalers faran el Truc a la festa abans de l’ofici solemne, que precedirà la Cercavila de l’espígol. A la tarda l’església parroquial acollirà les vespres, i a la plaça de l’Assumpció hi haurà sardanes i ball de plaça. A la nit la cercavila dels sentits omplirà els carrers de teatre, dansa i espectacles diversos. Dilluns, 16, l’anomenat Dia del Gos, la tronada infernal acabarà amb la festa al vespre.

Text íntegre: http://www.eixdiari.cat/cultura/doc/50138/les-besties-de-foc-es-fan-seus-els-carrers-i-places-de-la-geltru.html


Vídeo resum Tomb de Foc
This movie requires Flash Player 9

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sortides i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *