FERAFOC D’ESTRELLA MICHELIN

La figura del bestiari festiu de Sant Quintí de Mediona és un dels petit fours de la xef

Un cap de xocolata negra, cos de galetes de diferents gustos, ales de pasta philo, regalèssia i sidral, urpes de galeta speculoos i potes de galeta cookie de xocolata. Aquesta és l’aposta de Ferafoc per menjar de la Carme Ruscalleda. La xef amb més estrelles Michelin ha volgut convidar al seu restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar a la colla del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona per ensenyar-los la seva creació i explicar-los el motiu d’haver triat la seva figura de bestiari festiu com un dels petit fours del restaurant. “Es tracta d’una creació ideal per acompanyar el cafè o la copa”, assegura Ruscalleda. La sèrie de bestiari festiu català iniciada per Carme Ruscalleda com a colofó a un bon àpat va iniciar-se el 2014 amb un drac imaginari. Després de les preguntes dels comensals sobre l’origen de la bèstia, la cuinera guardonada amb la Creu de Sant Jordi va creure que la segona creació havia d’aportar una identitat, i la peça escollida va ser el Ferafoc. “Després d’una cerca exhaustiva entre el bestiari català ens vam enamorar del Ferafoc per ser diferent i tenir a més, el surrealisme de ser una àliga i cavall a la vegada”, assegura Ruscalleda. “Es posa dret i és ferotge”, afegeix la xef, que ha volgut plasmar de la manera més fidedigna possible l’animal quintinenc.

El Ferafoc, acompanyat dels seus tabalers, va estar al restaurant de la Ruscalleda i va actuar a Sant Pol de Mar coincidint amb la fira d’entitats del municipi. La colla va poder degustar el Ferafoc comestible al patí del Sant Pau, un restaurant amb tres estrelles Michelin. Aquestes creacions gastronòmiques van acompanyades amb un targetó que identifica el número de Ferafoc -ja se n’han servit més de 1.700- i especifiquen “Ferafoc. Sant Quintí de Mediona” tot recordant que és una sèrie dedicada al bestiari català, al conjunt d’animals reals o fantàstics exhibits en les festes populars de Catalunya. “Ens omple d’orgull que una gran xef com la Carme Ruscalleda hagi triat el Ferafoc ja que això dóna a Sant Quintí de Mediona una visibilitat que va més enllà de Catalunya; al restaurant hi va gent d’arreu del món”, assegura Miquel Florido, un dels regidors que va acompanyar la colla en la seva visita a Sant Pol de Mar el passat dissabte 17 d’octubre. “Estem orgullosos del Ferafoc ja que ocasions com aquesta de donar a conèixer el municipi no es poden desaprofitar”, conclou el representant del consistori quintinenc.

La Carme Ruscalleda espera servir uns 4.000 Ferafocs durant l’any que aquesta figura és la protagonista al restaurant, aproximadament fins el juny de 2016. “Quan els servim oferim la informació en diferents idiomes. Expliquem el Ferafoc al món”, puntualitza Ruscalleda. “La gent s’emociona amb els petit fours; arriba una bèstia d’aquesta característiques i evidentment, s’emociona”, assegura la cuinera mediàtica que prèviament ja va demanar algunes imatges de la figura a la colla de Sant Quintí de Mediona.

Ara el Ferafoc del bestiari festiu i el de menjar s’han vist les cares en una experiència memorable i inèdita per la colla de foc penedesenca que no ha volgut desaprofitar la invitació de la Carme Ruscalleda.  La xef ha explicat als membres de l’entitat que el Ferafoc forma part de la “identitat gourmet” de la seva gastronomia i que l’ha presentat a diferents congressos arreu del món. “Pel 2016 buscarem un altra figura. Ens agrada oferir novetats a la gent que ve al restaurant i ja estem pensant en la propera creació del bestiari català. Si amb el Ferafoc hem apostat per un element nou del bestiari, ara potser en farem un de vell”, comenta Ruscalleda.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *